Novinky a kreativita na jednom místě

Recept na italské tiramisu

Obsah článku

Tiramisu dělám tak často, že recept tvořím z paměti a podle oka. Výsledkem je, že tiramisu vždy zmizí hned první den. Vyzkoušela jsem několik různých receptů a nakonec jsem ho upravila k dokonalosti naší chuti. Občas tiramisu obzvláštním přidáním banánu. 🍌

Suroviny


  • 500 g Mascarpone
  • 175-200 g cukrářských piškotů
  • 2 čerstvá vejce (zvlášť bílek a žloutek)
  • 5 PL krupicového cukru
  • 3 PL brandy (možno použít amareto nebo kvalitní rum)
  • 1 odměrka kávy
  • kakao na posypání

Postup přípravy


  1. Pomocí kávovaru do misky udělám kávu, ke které přidám 2 PL brandy.
  2. Do hlubší mísy oddělíme 2 ks žloutků a přidáme 2 PL cukr a 1 PL brandy. Vše rozmíchám balónovou metlou, aby se cukr rozpustil.
  3. Používám dortovou formu, kterou vyložím cukrářskými piškoty namočené v připravené kávě.
  4. Ve vyšší nádobě mám 2 bílky a přidám 3 PL cukru. Vyšlehám sníh metlou tyčového mixéru.
  5. Teď postupuji rychleji, aby mi nespadl sníh. V míse, kde mám žloutky s cukrem a brandy, přidám 500 g mascarpone a metlou pořádně promíchám. Nakonec stěrkou přidám sníh a zlehka promíchám už jen stěrkou.
  6. Polovinu takto připraveného krému nanesu na namočené cukrářské piškoty, pak opakuji vrstvu namočených piškotů v kávě a nakonec natřu druhou polovinu krému a uhladím.
  7. Takto připravený dezert dám na 3 hodiny uležet do lednice. Před servírováním posypu kakaem.

Použité nádobí


  • kávovar nebo varná konvice
  • tyčový mixér s metlou
  • vyšší nádoba na ušlehání bílků
  • hlubší mísa na krém
  • miska na kávu
  • polévková lžíce
  • silikonová stěrka
  • dortová forma o průměru 28 cm (nebo 6-8 dezertních mističek)
  • sítko na kakao

Dodatečné poznámky

Piškoty namáčím do studené kávy, aby nedošlo k roztečení krému při vrstvení. Takže doporučuji připravit kávu jako první, aby stihla vystydnout.

Kontrolu dostatečné tuhosti sněhu provádím otočením nádoby vzhůru nohama.

PL – polévkové lžíce

Kuchařka Klasik

Rodinné recepty přehledně a barevně na jednom místě. Začni psát svůj vlastní kuchařský příběh. Ideální dárek pro každého, kdo miluje vaření a pečení.

📝 Napiš svůj komentář. 💌

Stručně

Snadný a rychlý dezert, kterému nikdo neodolá.

Lucie Hofman

Puntikata Zebra Lucie Hofman

Jsem workoholik, který neumí odpočívat. Studna nápadů, která se jen tak nevzdá. Přemýšlející pochodeň, které nedá spát nedořešený hlavolam. Žena, která si zakládá na čistotě a originalitě. Vizionář, který musí neustále na sobě pracovat.

Spojme se na sociálních sítích pro více inspirace.

Žádný spam, jen info o novinkách a akcích. Zasílám 0-2 krát do roka.

Čtyři velikosti, horizontální i vertikální rozložení, datované i nedatované, od každého měsíce. Konfigurátor pro originál.

Pět velikostí. Konfigurátor pro nakombinování tečkované, linkované, kostičkované nebo čisté náplně.

Různé kombinace mazlíků. Nenakompletované. Výhodná cena.

V nabídce akvarel, kaligrafické pomůcky, psací potřeby a další papírenský sortiment.

Kuchařka, Deník na 5 let, Samolepková knížka a jiné speciální nabídky.

Dva materiály, čtyři velikosti a několik designů.

Ochrana před ušpiněním a lehkými pády. Šiju i pro individuální rozměry.

Ochrana proti nechtěnému otevření.

Pro opakované nebo jedno použití. Vhodné pro rychlé otevření na aktuálním týdnu.

Vyrábíme necelých 20 odstínů. Hvězdičkový střed nebo na dotaz – kulatý střed.

Měkké i pevné desky. Aktuální designy objevíš po rozkliknutí jednotlivého konfigurátoru desek.

Možnost objednání i nenaděrované náplně.

Náhradní listy, diářová a učitelská náplň.

Náhradní listy, hry, recepty, diářová a učitelská náplň.

Náhradní listy, hry, recepty, diářová a učitelská náplň.
Tip: Možnost doplnit Klasik mazlíka o Slim listy a mít v týdenním přehledu vložené poznámky.

Náhradní listy a diářová náplň.

Náhradní listy.

K vlastnímu dozdobení mazlíka.

Nedatovaná náplň nebo i notes lze udělat do datované podoby.

Učitelská náplň pro doplnění mazlíka s diářovou nebo notesovou náplní. Tři velikosti. Doporučuji s kombinací rozložení Klasik Colorita nebo Max BoxPro.

preloader